Over ons

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke vrijwilligersorganisatie. Wij bieden (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie kansen hun leven om te buigen naar een toekomst zonder criminaliteit. Dat doen we al 30 jaar, samen met 650 vrijwilligers.

Naast straf, óók barmhartigheid

In het Nieuwe Testament wordt de opdracht gegeven om gevangenen te bezoeken. ‘Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen.’ (Mattheüs 25:36). Met onze medewerkers en vrijwilligers geven wij hieraan dagelijks gehoor.

De rechter veroordeelt de dader wel. Maar dat is niet genoeg! Gerechtigheid vraagt óók om barmhartigheid. Dat is wat God ons leert in Bijbel en wat Jezus bracht en deed

Luisteren zonder te (ver)oordelen

Wij zijn er voor iedere (ex-)gevangene, tbs-patiënt die ons vraagt om hulp. Wat hij of zij ook gelooft. Wat hij of zij ook gedaan heeft. Wij helpen hen op hun weg naar een leven zonder criminaliteit. Een baan, huisvesting, eigenwaarde en positieve contacten zijn hiervoor ontzettend belangrijk. Onze vrijwilligers helpen gevangenen en ex-gevangenen hierbij. Dat doen ze door naar hen te luisteren zonder te oordelen. Maar ook door cursussen te geven die helpen bij het vinden van werk. Of die de gevangene helpt na te denken over de gevolgen van zijn daad voor zijn slachtoffers, familie en samenleving.

Meedenken met de familie

Familieleden van gevangenen, hun gezinnen of ouders, hebben het zwaar. Ook voor hen zijn onze vrijwilligers er. Ze ondersteunen hen door te luisteren en mee te denken. Wil je meer weten? Ga dan naar onze website. Daar vind je inspirerende verhalen over verandering bij gevangenen, tbs-patiënten en hun familie.