Over ons

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke vrijwilligersorganisatie. Al 30 jaar helpen wij met 650 goed opgeleide vrijwilligers (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun families op weg naar een leven zonder criminaliteit. Wij hebben uiteraard CBF-erkenning en ANBI-status:
 
  • Wij geloven in herstel. Voor echt herstel is, naast de gerechtigheid van de straf zoals uitgesproken door de rechter, óók barmhartigheid nodig: de barmhartige naastenliefde waartoe Jezus ons oproept in Mattheus 25 vers 36: bezoek de gevangenen, vergeet hen niet!

  • Wij helpen zonder discriminatie elke (ex-)gevangene, tbs-patiënt of familielid die ons om hulp vraagt. Wat hij of zij ook gelooft. Wat hij of zij ook gedaan heeft. Wij helpen hen op hun weg van herstel naar een leven zonder criminaliteit.

  • Slachtoffers verwijzen we door naar Slachtofferhulp Nederland. Goed om te weten dat we in onze gesprekken en cursussen met daders praten over de gevolgen van hun daad voor hun slachtoffers. Regelmatig komt het dan ook voor dat daders na afloop van onze herstelrechtcursus een vorm van excuus willen aanbieden aan hun slachtoffer. Wij verwijzen hen dan door naar Perspectief Herstelbemiddeling. En vergeet niet: de familieleden die we zelf helpen zijn ook slachtoffers.

 

Wil je meer weten? Ga dan naar onze website. Daar vind je ook actuele persoonlijke verhalen van onze vrijwilligers en hulpvragers.