Inspiratie voor kerken

Nacht in de bak-actie

Wil je ervaren hoe het voelt om opgesloten te zitten? Bouw met elkaar een cel na. En laat je sponsoren per uur of nacht dat je het volhoudt om in de cel te zitten! Een 24-uurs sponsoractie is natuurlijk helemaal top! Laat je sponsoren en ga in lockdown voor het  herstel van een ander!

Zo doe je dat:

Bouw een kleine (vergader)ruimte om tot cel (aan een tafel en een stoel heb je al genoeg). Kies een aantal gevangenen en een aantal bewakers uit. Maak samen een lijst met regels waaraan de gevangenen zich moeten houden. Houd het wel leuk natuurlijk!

Denk aan regels als:

  • Toestemming vragen om naar het toilet te gaan.
  • Geen eten en drinken in de cel, dat wordt gegeven door de bewakers.
  • Een uur je mond houden.
  • Geen mobiel of computer mee.

De groep gevangenen wordt voor een bepaalde periode ‘opgesloten’ in de cel. De bewakers houden in de gaten of de gevangenen zich aan de regels houden. Je kan halverwege omwisselen.

Zelfbedachte sponsoractie

Of hebben jullie als kinder- of jeugdclub van de kerk zelf een slimme, creatieve of sportieve actie bedacht om geld in te zamelen? Of gaat de vrouwenvereniging wandelen of hardlopen voor herstel? Deel het met ons, we helpen je graag om jouw actie tot een succes te maken; met een aansprekende presentatie of voorlichting over ons werk door een bezoekvrijwilliger en/of ex-gevangene, inspirerende verhalen en materialen als ondersteuning van je eigen actie.

Hulp nodig?

Wil je dat we met je meedenken of ben je nog op zoek naar een concreet project voor jouw actie? Neem contact met ons op via  het contactformulier of bel Marianne 06-13182277.