Inspiratie individuele acties

In dit artikel vind je inspirerende ideeën voor je actie. Er is altijd wel een actie te bedenken die bij jou past! Heb je hulp nodig bij het organiseren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

  • Heb je een feest, jubileum of blijde gebeurtenis te vieren, en wil je in plaats van cadeaus lievers iets goeds doen voor de vaak vergeten doelgroep van (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun families? Start dan in de campagne Vier je FEEST een donatieactie! Denk aan je verjaardag, de geboorte van een kind, een trouwfeest, een pensioenreceptie of een andere blijde of gedenkwaardige gebeurtenis.
     
  • Onder de campagne Doe je EIGEN actie kun je, alleen of met meer mensen, zelfbedachte acties organiseren waarbij je je bijvoorbeeld laat sponsoren met donaties voor Gevangenenzorg. Aansprekend is dat je dan een challenge doet, dus iets bijzonders. Niet je standaardrondje met je fietsgroepje, maar bijvoorbeeld een grotere afstand of een fietstocht naar een gevangenis en weer terug. Of doe een heel andere maar persoonlijke challenge die je laat sponsoren. Voorbeelden? Een week lang de televisie je huis uit (zonder te smokkelen op je mobieltje). Een week lang vegetarisch eten. Een maand lang gratis klusjes doen tegen 'betaling' van een donatie voor (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun families, bijvoorbeeld tuinieren, auto wassen, de zolder opruimen, grofvuil wegbrengen, op de kinderen passen, noem maar op.

  • Een sportieve sponsoractie is niet moeilijk. Je hoeft echt niet zelf een ingewikkeld event te organiseren. Doe je bijvoorbeeld mee aan een sportief event bij je in de buurt, zoals een een avondvierdaagse of zwemvierdaagse, of ga je voor een eerste proefmaand naar een sportschool? Laat je door jouw familie, vrienden, collega's en bekenden sponsoren voor gevangenen en hun familie! En waarom zou je niet laten sponsoren als je de Nijmeegse Vierdaagse of de Zeven Heuvelenloop meedoet? Of als je elke maand een stuk van het Pieterpad, het Trekvogelpad of een andere bekende route wandelt, alleen of met een groepje. 

  • Maak je muziek? Geef een gratis concert waarbij je donaties voor gevangenen en hun families vraagt! Maak daarvoor een actie aan en stuur je donatieuitnodiging naar je familie, vrienden, collega's en andere bekenden. Ook degenen die niet kunnen komen, zullen dan in de verleiding komen toch een donatie te doen. En daar gaat het natuurlijk om. Bij het concert zelf zou je op het programmablaadje de QR-code van je actie aan de bezoekers kunnen geven. Krijg je bezoekers die liever contant betalen? Geen probleem, je kunt de contante opbrengst dan zelf doneren aan je actie. Mogelijkheden genoeg dus!

  • Organiseer zelf of met je gezin een eigen actiemaand voor gevangenen en hun families. Een actiemaand die past bij jou of bij je gezin. Zorg voor 'mijlpalen'  (estafette-idee: in week 1 doen we dit of doen we zoveel, in week 2 de volgende stap etc), zodat je elke week van de maand je netwerk om donaties kunt blijven vragen.  

  • Organiseer met een paar enthousiastelingen een autowassen event. Laat je wasactiviteiten sponsoren door je netwerk. Laat ook degenen die hun auto komen laten wassen via de QR-code van je actie eerst een donatie doen (van bijvoorbeeld 25 euro) als autowasgeld / donatie. Je zou in het lokale nieuwsblad ook andere plaatsgenoten op je actie kunnen attenderen.  

Als je even nadenkt, kom je vast op ideeën die bij jou passen! Weet je niet zeker of je actie geschikt is of hoe je die precies opzet op dit actieplatform? Schroom dan niet en neem contact met ons op, we helpen je graag!