Scholen en kerken

Geweldig dat je een project met je school of kerk wilt doen voor (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun families!

 

Je hebt twee mogelijkheden om een actie met een school of kerk te doen: een Team of een Campagne. Het is handig om wel eerst de korte samenvatting te lezen over hoe het werkt met acties, teams en campagnes.

 1. Een team:
  Als je project niet groter is dan een actie van één schoolklas of bijvoorbeeld één jeugdclub of vrouwenvereniging van je kerk, dan kun je het beste een team aanmaken. Jullie kunnen dan direct aan de slag en houden eenvoudig overzicht over de resultaten van het team.

  De zgn. teamstarter maakt de actie aan. De andere teamleden kunnen daarna lid worden van het team. Ieder teamlid kan eigen acties doen. Zo zou de een zijn wekelijkse fietsrondje kunnen laten sponsoren en kan een ander taarten bakken en verkopen.

  Bij een actie door een schoolklas kan waarschijnlijk het beste de mentor of docent de teamstarter zijn, waarna de leerlingen teamlid worden.  

  Als er meer dan één groep of klas in actie komt voor je school of kerk, kun je beter voor de volgende oplossing kiezen:

 2. Een eigen campagne:
  Vaak is een project voor een school of kerk groter dan één team. Verschillende klassen van je school of groepen uit je kerk gaan dan hun eigen acties voor het project doen. Ook individuele leerlingen of kerkleden bedenken eigen sponsoracties. En er kunnen in het project evenementen worden georganiseerd, zoals een lesmarathon, een talentenmarkt, een startdag of een groot afsluitend evenement. 

  Om dat overzichtelijk te houden én in een oogopslag alle acties van de leden en teams in het project (en hun opbrengsten) te kunnen zien, heb je een eigen campagne nodig. Onder die eigen campagne kunnen de groepen en leden van je school of kerk vervolgens onbeperkt eigen Acties en Teams onder jullie campagne aanmaken. Zo houd je overzicht en worden de acties van jullie project niet verward met acties van andere scholen of kerken.

  Neem voor een eigen campagne contact met ons op, dan maken wij die campagne voor jullie aan! We denken ook actief mee over de uitvoering van je project en ideeën voor acties. Tijdens het project letten we op of alles goed gaat op de site en lossen we eventuele praktische problemen voor jullie op.

  Je kunt starten en eigen acties aanmaken zodra wij jullie campagne hebben aangemaakt. Je kiest dan voor na de knop 'Actie starten' voor jullie eigen campagne, en kunt dan vervolgens je eigen acties aanmaken. Dit kunnen zowel individuele acties als teamacties zijn.

  Wijs binnen je school of kerk voor het project een contactpersoon en vervanger aan die de contacten met ons onderhoudt over de campagnesite en het verloop van de campagne.

  We kunnen niet wachten om voor jullie project jullie eigen campagne aan te maken!

  Ja, wij willen graag een eigen campagne voor school of kerk